5 skäl att ha spiral som trappa

skäl att ha spiral som en trappa|Nyhetsgram

En trappa kan verkligen se ut på många olika sätt. Den kan vara en stor entré i huset eller mer smälta in i hemmets övriga struktur och design. En trappa fyller dock en stor funktion, den binder samman två våningsplan. Oavsett om du vill att trappan ska göra ett stort statement eller smälta in i den övriga inredningen så är spiraltrappan ett alternativ med många fördelar.

1) En spiraltrappa tar mycket mindre plats än en traditionell trappa. Idag byggs hus ofta mindre och det är viktigt att maximera alla kvadratmeter man kan i bostaden eller lokalen man planerar. Höjden på spiraltrappan justeras enkelt med antal trappsteg.

2) En del utrymmen går helt enkelt inte att nå rent tekniskt med en vanlig trappa och här kan verkligen en spiraltrappa göra att huset äntligen får tillgång till dessa kvadratmetrar. Det kan röra sig om en vind eller ett loft som kan byggas om till ett rum att vara och sova i och när det går att förbinda planen med en spiraltrappa finns möjligheten. En spiraltrappa ger dig en flexibilitet som en traditionell trappa inte kan ge.

3) En spiraltrappa kan anpassas efter husets stil och design. Se på trappan som du ser på en möbel. Den bestämmer rummets och husets karaktär som allt annat som finns runt omkring. Planera och välj med omsorg, trappan kommer att finnas kvar i huset under en lång tid framöver. Du kan själv välja material och utseende på din spiraltrappa. Stål och trä är två vanliga material men en kombination av dessa båda ger en skön blandning mellan modernt och traditionellt. Det finns spiraltrappor i andra material också som till exempel plast och gjutjärn. En spiraltrappa kan i princip bli hur hög som helst och de är enkla att anpassa och montera.

4) Det finns ekonomiska fördelar att installera en spiraltrappa. Den är förhållandevis billig, har inga höga kostnader för installation och ger ett mervärde till ditt hus i form av design och kanske nya utrymmen att förfoga över. Många spiraltrappor går att köpa i färdiga installationskit, färdiga att montera. Är du lite händig själv klarar du detta galant utan att ta hjälp av en hantverkare.

5) Sist men inte minst är en spiraltrappa väldigt bekväm att gå i. Den ger ett harmoniskt rörelsemönster. Planera gångriktningen i trappan så att av- och påstigningen blir naturligt i förhållande till hur rummen ser ut. Trappan kan roteras efter dina önskemål och efter rummets utseende och form.