Allt du behöver veta när du ska installera en övervakningskamera hemma

Allt du behöver veta när du ska installera en övervakningskamera hemma | Nyhetsgram

Både hemlarm och övervakningskameror är viktiga hjälpmedel för att skydda dig och din familj mot inbrott och vandalisering. Enbart genom att sitta synligt placerade kan de verka avskräckande för obehöriga som försöker ta sig in och skulle det ändå sluta med ett fullbordat inbrott kommer en övervakningskamera hjälpa dig att identifiera tjuven.

För att maximera effekten av en övervakningskamera hemma gäller det dock att den placeras på rätt plats och har de funktioner du kräver. Läs denna guide för att lära dig allt om övervakningskameror och varför de är bra att investera i.

Saker att fundera över innan du köper övervakningskameror

En övervakningskamera är alltså en enhet som kan placeras både på utsidan och insidan av ditt hem och som ger dig bilder eller filmklipp över de områden där de sitter placerade. På så sätt får du en bättre översikt av din egendom och kan hjälpa dig att identifiera obehöriga som tar sig in. Tänk dock på att en övervakningskamera inte får sitta placerad på ett sätt där den får bilder över områden där allmänheten kan vistas, utan får alltså bara vara riktad mot den egna egendomen.

Innan du investerar i övervakningskameror är det bra att fundera över vilka platser som känns mest utsatta och vilket typ av övervakningssystem som passar din bostad. Marknaden erbjuder en mängd alternativ och det är därför en god idé att läsa på och jämföra för att hitta en modell som matchar just dina önskemål och krav. Välj en trådlös övervakningskamera för att slippa sladdar och satsa på en paketlösning med hemlarm för att kunna avskräcka tjuven med sirener eller koppling till larmcentral om någon skulle bryta sig in. Lägg alltså ner lite planering innan du investerar i ett övervakningssystem för att välja ett som ger dig det slutresultat du är ute efter.

Hur ska övervakningskameran sitta placerad?

Hur du placerar en övervakningskamera hemma spelar stor roll för hur bra bilder eller filmklipp den kommer kunna fånga. Ofta tänker man att man ska placera kamerorna på husets högsta punkt för att få en tydlig och bra översikt. Dock kommer det inte ge dig en detaljerad bild av inkräktaren, vilket minimerar dina chanser att kunna identifiera personen. Placera därför kamerorna i en höjd där du kan se besökarens ansikte.

Naturliga placeringar av övervakningskameror är över ingångar och fönster, men glöm inte platser som garage, källarfönster eller andra dolda platser där tjuven kan ta sig in. De vet ofta vad de ska leta efter för att inte bli upptäckta, så genom att vara rätt förberedd kommer du alltid ligga steget före.

Var går det att köpa övervakningskameror?

Hitta en trådlös övervakningskamera, kamera med larm eller larmsystem med koppling till larmcentral genom en återförsäljare online för enkel och smidig service. Välj en produkt som passar dina önskemål och krav och njut av ett säkrare och mer skyddat hem.