Allt du behöver veta om en manuell espressomaskin

Allt du behöver veta om en manuell espressomaskin - NYHETSGRAM

Att få till den perfekta koppen espresso är inte bara en konstform, utan också ren teknisk precision. Här gäller det alltså inte bara att vara medveten om noga avmätta mängder vatten och kaffe eller exakt rätt temperatur. Du måste vara utrustad med rätt espressomaskin för att få till den smak och upplevelse du önskar. Vill du brygga kaffe precis som italienarna är det en manuell espressomaskin du ska satsa på.

Full kontroll över bryggningsprocessen

På caféer och restauranger är det vanligt att man väljer bort en manuell maskin och istället investerar i en automatisk eller semi-automatisk espressomaskin då de kräver mindre arbete från baristan. Är du dock en riktig kaffefantast som bara vill erbjuda dina gäster det allra bästa är det en kvalitativ manuell modell du ska välja. De möjliggör en fullständig kontroll över bryggningsprocessen och du kan verkligen själv vara med och påverka hur koppen med färskt kaffe kommer smaka. Då den inte består av några elektriska delar kan du använda den var som helst och när som helst. Dessutom kommer den ge ett otroligt snyggt och professionellt uttryck till din lokal.

Manuella espressomaskiner är det ursprungliga sättet att brygga espresso. De drivs av kolvar och du som användare behöver pumpa en spak för att generera det tryck som behövs för att få till shoten av kaffe. Du sköter alltifrån att mala bönorna själv till att pressa ihop det färska kaffet med tampern och sedan ta kontroll över spaken. Att hantera dessa maskiner kräver alltså precision och fokus från din sida, men kommer samtidigt ge dig möjlighet att kunna locka dina gäster med något alldeles speciellt.

Service och underhåll av manuella maskiner

För att du alltid ska kunna erbjuda dina kunder det bästa gäller det att hålla din espressomaskin väl rengjord. En maskin som hålls hel och ren kommer inte bara att hålla längre, utan också hjälpa dig att brygga betydligt mer välsmakande kaffe. Använd rengöringsmedel som är anpassade för espressomaskiner och kranar för att på så sätt hålla alla delar i gott skick. På så sätt får du bort de kaffefetter och avlagringar som samlas i och med daglig användning. Kontrollera det skum som kommer ut genom backventilen vid rengöringen för att se till att den är fräsch och väl genomkörd. Om färgen är ljusbrun till brun vet du att din kaffemaskin är väl rengjord. Skulle du behöva en mer genomgående service eller lagning av någon del av kaffemaskinen är det en god idé att ta hjälp av ett företag som erbjuder dessa tjänster.

Tycker du att en manuell kaffemaskin låter spännande och tror att det skulle kunna vara ett bra alternativ för din verksamhet? Kika då runt på nätet för att hitta en bra återförsäljare av espresso maskin för att få tag i en modell av hög kvalitet. Själva maskinen är lika viktig som dina kaffebryggarkunskaper. Välj allra helst en modell som är tillverkad på plats i Italien för att verkligen få till den genuina och traditionella känslan i din restaurang eller café.