Användningsområden och fördelar med ett Transport administration system

Användningsområden och fördelar med ett Transport administration system | Nyhetsgram

Så kallade Transport administration system är till för de som är i behov av fraktservice, men inte har tid att jämföra varje transportföretags enskilda erbjudanden. I ett sådant system görs detta automatiskt. Utifrån de parametrar som du som kund anger kan systemet sammanfatta de olika transportförslagen. Därefter kan smidiga och enkla fraktavtal skapas mellan dig som ska skicka varor och det valda transportföretaget.

Användningsområdena för så kallade TA-system är många – paket skickas både från företag till företag och företag till konsumenter i många olika branscher och länder. Fördelarna med ett digitalt TA-system är att det blir enklare att hitta rätt leveransservice för rätt behov, hålla kostnaderna nere och följa leveransen från punkt A till punkt B. Framför allt vid transport utomlands är det viktigt med olika val, eftersom vissa transportföretag fokuserar på internationella transporter och kan erbjuda billigare priser. Det blir med andra ord fler alternativ för dig, men också mycket enklare att få en tydlig överblick. Det leder till snabbare och mer kostnadseffektiva beslut för ditt företag.

Att välja rätt TA-system

Idag finns flera transportadministrativa system, det vill säga TA-system, i Sverige. Sendify är ett företag som gör fraktprocessen enklare för sina kunder genom att erbjuda en helhetslösning. De fungerar som en slags mellanhand mellan den som är i behov av fraktservice och transportörer. Deras TA-system gör det enklare för kunder att göra digitala transportbokningar. De hanterar även sammanställning av fraktdokument, såsom etiketter och fraktsedlar.

Med ett TA-system i Sverige kan du dessutom kommunicera med andra affärssystem. När du tar emot ordrar i ett affärssystem kan TA-systemet automatiskt lägga ordrar för upphämtning av det beställda godset – för att nämna ett användningsområde. Utöver detta kan Sendify spåra försändelser. Det innebär att du kan se var dina skickade paket befinner sig direkt i TA-systemet, samt dela spårningen med andra.

Beräkna fraktkostnaden online

Tack vare att det idag finns en uppsjö av logistikföretag som slåss om kunderna, har tjänster som underlättar bokning av frakt online dykt upp. Förutom ett välutvecklat Transport administration system erbjuder också Sendify möjligheten att beräkna och boka frakten. Genom att sitta i lugn och ro och se över ditt företags fraktbehov kan du sedan ta del av de olika transportföretagens olika lösningar. Valet av fraktpartner faller sedan på den du tycker passar bäst för den specifika leveransen ditt företag ska göra härnäst.

En stor fördel med Sendify är att det inte förekommer några dolda avgifter för frakten. De tar varken ut någon månadsavgift eller andra fasta kostnader. Det kostar ingenting att registrera ett konto och det belopp som står vid uträkningen av frakten är också det som gäller i slutänden. Att välja en tjänst som erbjuder beräkning av frakt online är ett smart sätt att undvika tråkiga överraskningar som extra avgifter, samtidigt som du får bättre koll på företagets kostnader för frakt.