Att tänka på när du ska ansöka om lån med anmärkning

Att tänka på när du ska ansöka om lån med anmärkning | Nyhetsgram

Skulle du någon gång missat eller haft svårt att betala en räkning och råkat få en betalningsanmärkning finns det ingen anledning att misströsta. Även om du hört att det är omöjligt att få lån med anmärkning eller att ingen långivare kommer vilja låna ut sina pengar till dig finns det sätt att öka dina chanser.

Trots allt så är en betalningsanmärkning något som faktiskt gör det svårare att få lån beviljade och det finns risk att du inte kan gå till vilken bank eller långivare som helst när du är intresserad av att låna pengar med betalningsanmärkning. De ser nämligen detta som ett ”bevis” på att du inte kunnat hantera din ekonomi på ett ansvarsfullt sätt och ser det som en allt för stor risk för att låna ut sina pengar till just dig. De vill vara säkra på att avbetalningen kommer in som den ska helt enkelt. Som tidigare nämnt finns det dock en hel del bra alternativ för dig som är intresserad av att låna pengar med betalningsanmärkning. Fortsätt läsa för att se hur du kan öka dina chanser och vart du ska vända dig för att lättast få ett lån beviljat.

Ta hjälp av rätt bank för att få ett lån med anmärkning

Idag finns det en mängd olika banker och långivare tillgängliga på marknaden, vilket gör att konkurrensen ökar och att alla måste erbjuda något unikt för att fånga intresset hos dig som kund. Många mindre långivare erbjuder därför möjligheten att ta ett lån med betalningsanmärkning där de i stället tittar på din nuvarande ekonomi snarare än din betalningshistorik. Har du därför besökt en bank och blivit nekad att låna pengar med betalningsanmärkning kan det vara en smart idé att ta kontakt med en mindre eller nischad långivare för att se hur möjligheterna ser ut hos dem. Var dock noga med att fortfarande jämföra de olika alternativen för att välja en långivare med bäst ränta.

Var noga med din ekonomi och öka chanserna för att låna med betalningsanmärkning

Som tidigare nämnt är alltså din kreditvärdighet en stor bidragande roll till hur lätt det är att få ett lån beviljat. Ett tips är att göra en kreditupplysning på dig själv för att se hur den ser ut och vad det är långivarna ser när de söker på dig. Det ger dig en bra grund att stå på om du skulle behöva förhandla om lån och räntor eller ta reda på vad du i stället kan framhäva när det kommer till din nuvarande ekonomiska situation. De brukar titta på din nuvarande inkomst, fastigheter och ägande, hur många kreditupplysningar som gjorts på dig samt hur dina skulder och lån ser ut. Ansök om ett lån med betalningsanmärkning hos en bank som tillåter detta så kommer de fokusera på hur din ekonomi ser ut i dagsläget i stället för att hänga upp sig på gamla obetalda skulder som inte har att göra med den du är idag.