Behöver du caféinredningsinspiration? Vi ger dig fyra viktiga faktorer att tänka på!

Caféinredningsinspiration | Nyhetsgram

Fikakulturen i Sverige gör det tacksamt att driva ett café. Sverige ligger trots allt bland de främsta när det kommer till att dricka kaffe. Bara för att människor gillar att fika och dricka kaffe betyder det inte att ditt café automatiskt blir en framgång. Vi ger dig några inredningstips som du bör ha i åtanke när du ska inreda ditt café.

Tänk på målgruppen

När du ska fixa till ditt café och behöver caféinredningsinspiration, ha alltid målgruppen i åtanke. Försök att tänka bort vad du själv föredrar och se det från gästernas perspektiv. Kommer den tänkta målgruppen att tycka om inredningen? Om du vill fokusera på föräldralediga mammor, se till att det finns utrymme att navigera en barnvagn. Är du ute efter studerande ungdomar? Se till att det finns gott om eluttag. Ett tips kan vara att skaffa ett laddningsskåp där gästerna kan lämna sina telefoner på laddning under tiden som de fikar. Här finns även utrymme för en smart kampanj om du är kreativ.

Tänk på varumärket

Att skapa ett attraktivt varumärke är svårt. I slutändan handlar det om att försöka kontrollera och styra vad varumärket förknippas med. Här ingår allt möjligt, från inredningen till marknadsföringen, skyltningen, ryktet, personalens service, gästerna som besöker och mycket mer. Allt som sägs, hörs och syns när det kommer till varumärket kommer att fastna. Detta får allmänheten att bilda en uppfattning om vad ditt café är. Bestäm tidigt hur du vill forma caféts varumärke, annars finns risken att varumärket formas till något du inte alls hade tänkt dig från början.

Skapa fotovänlig inredning

Ett snyggt café har en hel del att vinna, speciellt idag när sociala medier är stort och allt fler vill dela med sig av sina vardagshändelser. Det är fullt möjligt att skapa en inredning som är extra bra för selfies och snygga fikabilder. Här gäller det att tänka på ljuset. Det allra bästa fotoljuset kommer från stora fönster. Om ditt café har stora fönster ut mot en vältrafikerad gångtrafiksgata, utnyttja detta till max. Med rätt caféinredning blir utrymmet precis vid fönstret inte bara selfievänligt, utrymmet kommer även att kunna visa hur trevligt och mysigt just ditt café är.

Det är naturligtvis inte bara detta område som behöver vara fotovänligt. En mörkare inredning är förvisso mysig men inte särskilt bra för bilder. Det är dock viktigare att inredningsstilen går i linje med varumärket. Om ljusa lokaler inte sammanfaller med den känsla du vill förknippa med ditt café är det viktigare att tänka på varumärket.

Caféinredning säljes av alla möjliga leverantörer idag. Det ligger på ditt ansvar att hitta bästa möjliga möbler och inredningsprodukter. Du kan alltid titta på inspirationsbilder och lägga märke till vilka färger som förekommer, både i inredningen och hos möblerna. Titta på belysningen och försök att lista ut hur ägarna har tänkt.