Det svenska stålet biter och ger dig en stabil och hållbar stålpool i din trädgård

stålpool i din trädgård | Nyhetsgram

För många är det en barndomsdröm som uppfylls när man skaffar egen swimmingpool. Det som länge var ovanligt och utom räckhåll, är nu något som alltfler kan unna sig. Många barnfamiljer kan vittna om allt kul de gör tillsammans och hur badet blir uppskattat av både vänner och släktingar. En förlängd sommarsäsong och större användning av trädgården är andra fördelar. Dessutom upplever många att det är hälsosamt och avstressande med pool eller spabad hemma. Ett av de första stegen i processen att skaffa en egen bassäng är materialvalet. Vad gäller för en stålpool ovan mark, till exempel?

Mät och kolla förutsättningarna

På en del tomter är en bassäng ovan mark enda alternativet. Det kan ha att göra med berggrund, otillgänglig omgivning eller vara en budgetfråga. Om du vill göra jobbet själv är det smidigare med det här alternativet än att gräva ner poolen. Om du väljer ett färdigt poolpaket från till exempel Poolkungen för att montera din stålpool på egen hand, kommer det med tydliga instruktioner, stora möjligheter att utforma och designa själv och långa garantitider. Dessutom tillverkas de flesta delarna i Sverige, vilket innebär kortare leveranstider och säker tillgång till reservdelar i framtiden. Det är inte minst en fördel när du vill komplettera med ny utrustning efterhand.

En långsiktig investering

Kryp upp i soffan en blåsig och kall höstkväll och sätt drömmarna på pränt. Vad är ni ute efter när det gäller denna stora satsning? Gör en lista med det som är viktigast och tänk igenom de praktiska förutsättningarna. Har ni bott länge i huset vet ni hur ni använder utsidan också. Var leker barnen helst? I vilket hörn står grillen? Eller cyklarna? Är ni nyligen inflyttade finns chansen att möblera in er stålpool lite friare. Annat som är väsentligt gäller exempelvis om det känns viktigt att kunna se badande barn inifrån köket. Eller vill ni tvärtom skapa ett nytt ”rum” i trädgården en bit bort?

Kratta löv och lapa sol

I det karga nordiska klimatet är söderläge oftast självklart för poolen. Då värms vattnet upp under flest timmar under de långa dagarna och är varmt längre in på hösten. Men fundera också på hur solstolar och väderstreck fungerar tillsammans med poolen. Du vill inte vända poolen ryggen när du ska sola, eller hamna i skuggan av ett insynsskydd när du tar en kopp kaffe och kollar barnen i badet. Fundera på hur mycket ytor som finns runtomkring och hur de bör användas. Det är trevligt med bärbuskar och skogstomt, men undvik att ha sådant som skräpar ner nära swimmingpoolen. Det skapar bara merarbete. Träd med stora rotsystem bör också undvikas. Det är bra om man kan skapa en barriär mot sand, grus och gräs också, med tanke på städningen. Sten och trätrall är bra markmaterial i de flesta fall.