Din guide för att utnyttja de bästa hotellens bekvämligheter

Din guide för att utnyttja de bästa hotellens bekvämligheter|Nyhetsgram

Att bo på hotell är ljuvligt, skönt och avkopplande. Men hur är man egentligen den smartaste hotellgästen? Följ våra råd för att göra din hotellvistelse till en riktig härlig upplevelse.

Hotellets lobby

Att gå in genom dörrarna till ett hotell är något alldeles extra. Här möts och bor nya människor varje dag, hela tiden. Tänk om väggarna kunde prata. Ett hotells lobby är ofta en trevlig miljö men den glömmer man lätt bort. Slå dig ner i en fåtölj. Läs gärna en tidning eller kanske har du med dig boken som du aldrig hinner läsa klart. Be att få en kopp kaffe eller en kopp te. Njut av folkflödet, av samtal och skratt, av människor som kommer och går och av den alldeles speciella atmosfären som bara ett hotell har.

Hotellrummet

Utnyttja hotellrummet till fullo. Hotellrummen är ju ofta helt fantastiska med heltäckningsmatta, härliga sängar med sköna lakan, fräscht nystädade och en stor TV. Allt detta är ditt för en stund så se till att spendera mycket tid just här. Ta med dig myskläder, palla upp sängen med sköna kuddar och täcken, drick och ät något gott, sätt på TV:n och titta på den där filmen som du tänkt göra så länge med inte hunnit eller titta ikapp på din favoritserie.

Hotellets badrum

Glöm inte heller bort badrummet på hotellet. Det är nystädat med rena handdukar. Kanske finns det rent utav en tvål och små schampo- och balsamflaskor som står fint uppradade på handfatet.  Nu har du chansen att få ett litet minispa. Lägg en ansiktsmask, köp med en lyxig lotion som är mjuk och luktar gott och gör en hårinpackning. Stressa inte, låt det ta sin tid.

Roomservice

Sist men inte minst, glöm aldrig bort roomservice. Det finns nog inget lyxigare än att ringa upp något gott att äta och dricka och få det serverat till sitt hotellrum. Tänk att det bara är att lyfta på luren och efter en liten stund så kommer precis det du har beställt, fint serverat på en bricka.

Njut nu av din vistelse på hotellet. Först en inspirerande stund i lobbyn där en massa olika människor möts för en kort stund. Sedan en avkopplande och skön timme eller två i hotellrummets badrum där du får lite tid för dig själv. När det börjar bli kväll ringer du upp roomservice och gör dig redo för en härlig kväll i hotellsängens sköna lakan med en bok, TV:n eller favoritserien och det du beställt från roomservice.