Din ultimata guide för att hitta den bästa inredningsdesignern

Din ultimata guide för att hitta den bästa inredningsdesignern|Nyhetsgram

Har du byggt eller köpt hus eller ska du inreda ett rum eller en lägenhet men vet inte riktigt hur du ska inreda, då kan en inredningsdesigner vara till stor hjälp. En inredningsdesigner kan hjälpa till med mycket, med allt från rummets/rummens funktion till det estetiska. De är specialister på färg, form och texturer och kan också hjälpa till med att se nya lösningar, ljussättning, möblering och förvaringslösningar. Viktiga egenskaper hos en inredningsdesigner är att vara kreativ, prestigelös, noggrann och tillmötesgående. Här nedan listar vi några saker som kan vara bra att tänka på innan du anställer en inredningsdesigner före ett projekt för att du ska bli riktigt nöjd.

  1. Ta kontakt med flera inredningsdesigners och be att få se olika arbetsprover. Det är viktigt att du ser att den du vill anställa för ditt projekt har en bra känsla för färg och form. En inredningsdesigner ska vara lyhörd för sin kund men ändå kunna och våga komma med förslag och idéer som förvånar och överraskar.
  2. För att bli en riktigt bra inredningsdesigner är det viktigt att vara bra på att kommunicera. Han eller hon ska kunna förmedla sin vision av rummet, lägenheten eller huset till sin kund och göra detta på ett inspirerande sätt. Du ska kunna lita på den som ska förvandla ditt hem!
  3. Tänk på att era personligheter ska matcha varandra. Du ska kunna känna förtroende för din inredningsdesigner, det är ju faktiskt ditt hem som ska göras om. Du ska kunna känna att du blir lyssnad på men försök också att vara öppen för nya idéer. Det är ju därför du har anlitat någon annan att inreda ditt hem. Det underlättar också om du är flexibel för att planerna kan ändras under arbetets gång. Det kan dyka upp nya idéer eller föruttsättningar som gör att projektet ta en ny väg fram.
  4. Kontrollera också att den inredningsdesignern du valt har koll på ekonomin. En inredningsdesigner ska kunna genomföra sina uppdrag inom den ekonomiska ram som kunden har givit. Det kan vara väldigt tufft att vara kund om slutfakturan inte överensstämmer med den egna planeringen.
  5. En inredningsdesigner arbetar ofta med flera uppdrag samtidigt. Ha en öppen diskussion med din inredningsdesigner om när uppdraget ska starta och vara klart. Självklart kan det dyka upp faktorer som försenar projektet men håll kommunikationsvägarna öppna så att ni tillsammans löser de frågetecken som dyker upp under vägen.