En vacker pool med pooltak blir allt viktigare för blivande poolägare i Sverige

Det finns många svenska pooltak | Nyhetsgram

Vädret blir allt varmare och sommarsäsongen allt längre. Detta beror sannolikt på de globala temperaturförändringarna, något vi människor måste få bukt på. För många villaägare är vädret en välsignelse, speciellt i kombination med en härlig pool. Istället för att ha en stor gräsmatta kan poolen vara ett perfekt sätt att njuta av sommaren.

Med pooltak kan du skydda dig mot alltför stark sol

Det finns många fördelar med att välja en pool som även kommer med ett pooltak. Anledningen är enkel, med pooltaket kan du inte bara skydda poolen mot smuts, regn och orenheter, du kan även skydda simmarna och de glada badarna mot solens starka UV-strålar. Dessutom hjälper du poolen att behålla sin värme lite längre än vanligt, vilket innebär att du kan förlänga din badsäsong.

Det finns många svenska pooltak

Dagens poolmarknad är stor och det finns många aktörer att välja mellan, både utländska och inhemska. Det kan vara en bra idé att satsa på svenska pooltak, inte minst för att de då måste följa svenska regler och föreskrifter. I Sverige finns det många lagar som skyddar konsumenter, vilket kan komma att behövas när det gäller stora poolbyggen.

Välj det rätta pooltaket

Det finns olika pooltakstyper. Vissa är mer avancerade och skyddande än andra. Det finns pooltak som omfattar hela poolen och fungerar som ett vanligt tak. Det finns även betydligt lägre pooltak vars enda uppgift är att hindra smuts och även människor från att hamna i poolen. Bägge fyller viktiga funktioner men på helt olika sätt. Det högre taket är lite mer uppskattat eftersom taket kan användas samtidigt som poolen används. Låga pooltak, ofta kallat poolskydd, behöver tas bort innan poolen kan användas.

Priset är inte allt

Att bygga en pool är kostsamt men det är samtidigt en investering. Du kommer att få flera års njutning av poolen, speciellt om du har barn, barnbarn eller flera badsugna vänner. Poolen i sig kan även få bostaden att öka i värde, något som alltid är uppskattat. När du ska välja mellan de olika pooltaken, tänk på att pooltakspriser kan skilja sig åt en hel del. Det gäller inte bara mellan svenska företag utan även mellan svenska och utländska företag. Du kanske tror att en utländsk pooltaksmodell är billigare men du måste även kontrollera att de följer någon form av standard och att de faktiskt håller sina garantier. Detta kanske är det största problemet, att du inte kan säkerställa den höga kvalitén.

I slutändan gör det inte särskilt mycket om det kostar några tusen mer att köpa pooltaken från Sverige, även om det kan vara lite högre pooltakspriser. Du får bra kvalitet och du kan lita på att du får hjälp vid behov, samt att eventuella garantier faktiskt går att använda sig av.