Flera fördelar med att boka föreläsare via en talarförmedling

boka föreläsare via en talarförmedling | Nyhetsgram

Om du vill boka in en föreläsare till företaget eller för en större samling åhörare kan det kännas svårt att veta vart du ska börja. Vilken föreläsare är bäst och hur går man tillväga för att boka föreläsningen? Vi går igenom några av fördelarna med att vända sig till en förmedling som är experter på just föreläsningar.

Hitta en föreläsare som passar just dig

Det första du bör tänka på är att det finns många duktiga föreläsare som har vunnit fina utmärkelser och priser. Några exempel på kända talare är Ami Hemviken, Robert Karjel, Elisabeth Kuylenstierna och Magnus Helgesson. Det betyder dock inte att en av deras föreläsningar automatiskt kommer att bli en succé hos personalen. Ibland är det bättre, och i många fall billigare, att ta in en mindre känd föreläsare som har ett ämne som berör personalens problematik, eller som kan ge något av värde till åhörarna.

Lyssna på din publik

En lyckad föreläsning beror till stor del på åhörarna, det vill säga personerna som lyssnar på föreläsaren. Naturligtvis påverkar även att själva talaren är duktig på att föreläsa, men bäst blir det om det finns ett behov och ett syfte. Har det börjat många nyanställda kan en föreläsning som skapar bättre gruppkänsla vara en bra idé. Finns det ett ämne som många diskuterar kan det vara intressant att ta in en föreläsare som kan mycket om just detta.

Ta hjälp av en talarförmedling

En av de största fördelarna med att ta hjälp av en förmedling är att de har stenkoll på vilka föreläsare som är aktuella, vad de föreläser om och även de mer praktiska detaljerna, exempelvis kostnad och om de är tillgängliga. Förmedlingens uppgift är att göra det lättare för dig att hitta och välja rätt talare och föreläsare. De kan hjälpa dig att ta kontakt med några av de mest kända föreläsarna i Sverige och även med mindre föreläsare. Det spelar ingen roll om du behöver en ledarskapskurs för styrelsen eller en excelkurs för de nyanställda, talarförmedlingen kan hitta dig rätt person att anlita.

Vilken förmedling ska jag vända mig till?

Det finns flera förmedlingar på marknaden idag som erbjuder liknande tjänster. En av de enklaste sakerna du kan göra är att höra av dig och starta en dialog. Många förmedlingar erbjuder även öppna föreläsningar i olika städer, vilket är event som är öppna för alla. Dessa typer av föreläsningar är oftast mycket populära, speciellt om det handlar om välkända föreläsare som vanligtvis är för dyra för mindre företag att ta in.