Hur ska man tänka när man väljer material till vigselringar?

en vigselring|Nyhetsgram

Att välja rätt material för en vigselring är lika viktigt som själva diamanten eller ädelstenen. Nedan följer en guide kring de metaller som är absolut vanligast bland vigselringar så att du kan hitta den perfekta modellen tillsammans med din blivande man eller fru.

När det är dags att köpa en vigselring finns det många olika faktorer att tänka på. Att välja metallen har blivit ett lika svårt val som att välja ringens form eller antal diamanter. Där det en gång var ett enkelt val mellan gult och vitt, har du nu en hel uppsjö av möjligheter att överväga. Det viktigaste att dock fundera över är vem du är och hur din personlighet ser ut. Vilka metaller bär du vanligtvis och vilken stil ser du mest av i din smyckesgarderob? Fokusera först på att bestämma stilen och välj sedan ut rätt metall och färg för att komplettera just denna. Tänk på att en vigselring ska vara av bra kvalité då den ska sitta på fingret dagligen och därmed kommer utsättas för slitage. Därför kan det vara bra att välja en mer slitstark metall, som exempelvis guld eller platina. Silver är känsligare och det är därför ovanligt att man tillverkar förlovning- eller vigselringar i silver.

Vigselringar i platina

Platina är en naturligt vit metall med en sval lyster som är ett utmärkt val när du letar efter en vigselring med diamant då materialet framhäver glansen och gnistrandet av diamanter på ett vackert vis. Det är ett populärt val för vigsel- och förlovningsringar och anses vara den mest värdefulla av alla smyckesmetaller. Jämfört med guld är platina fem gånger så sällsynt och renare när det används i smycken. Platina är hållbart, vilket gör det till ett bra alternativ om du lever en aktiv livsstil. Platina är också naturligt hypoallergen och alltså ett bra val för dem med känslig hud.

Vigselringar i guld

Guld är en extremt mångsidig metall och ett av de absolut vanligaste valen när det kommer till smycken. Standardmåttet av guld är en karat som är uppdelad i 24 delar. Rent guld är 24 karat, vilket betyder att 24 av 24 delar är guld. Rent guld är dock väldigt mjukt, så det kombineras ofta med andra metallegeringar för att ge en bättre hållbarhet. Vanligast är att vigselringar i guld kommer i 18K (75% guld), 14K (58% guld) och 10K (ca 42% guld). Resten består av andra metaller så som silver, koppar, nickel och zink. Du kan välja på gult, vitt eller rosa guld.

Hellströms Guld är en smyckesbutik med egen ateljé som i många år har hjälpt blivande brudpar att hitta sina drömringar. De erbjuder ett brett sortiment på smycken, vigsel- och förlovningsringar i en mängd olika stilar och material. Boka en konsultation om ni letar efter vigselringar i Stockholm.