Inbyggd köksfläkt – ett modernt alternativ för en stilren känsla

modernt elegant kök | Nyhetsgram

Även om snygga fläktkåpor med häftig design kan fungera som en inredningsdetalj i hemmet finns det ändå många fördelar med en inbyggd köksfläkt. En dold eller inbyggd fläkt är integrerad i köket och syns därför inte. Det skapar ett stilrent utseende där fokus istället ligger på köksluckor, köksöar och övrig design. En dold kåpa är dessutom speciellt fördelaktig i ett litet kök som annars kan kännas trångt och rörigt med alltför många köksapparater framme.

Med inbyggda eller skåpmonterade köksfläktar kan du skapa vilken stil du vill i köket och en modern fläkt kommer till exempel inte se felplacerad ut i ett lantligt kök. Genom att dölja fläkten skapar du en stilren känsla och slipper bryta den raka linjen som skapas av dina köksskåp.

Alternativ på inbyggda köksfläktar

Det finns många sätt att integrera en köksfläkt i ditt kök. Först måste du dock se till att den är utformad för att monteras som inbyggd. Hitta en professionell återförsäljare av köksfläktar och be dem hjälpa dig att sortera ut de alternativ som kommer att fungera. Nedan följer några alternativ på hur köksfläktar kan monteras.

Inuti ett väggmonterat skåp. En köksfläkt kan monteras under ett skåp för att ge ett stilrent och rent utseende. Då syns bara den nedre delen av fläkten, medan resterande del döljs i skåpet ovanför. Sådana här modeller kan komma både som fast och som utdragbar.

Ovanför en köksö. Köksöar är både snyggt och praktiskt då du kan laga mat samtidigt som du kan prata med vänner och familj runt omkring. Även här kan fläkten byggas in i ett skåp ovanför. Dock skapar detta ett mer iögonfallande intryck än resterande alternativ.

I taket. Ett annat alternativ är att välja en fläkt som kan monteras slätt mot taket. Den här typen av köksfläktar är oftast lite dyrare då det krävs en betydligt starkare fläktmotor för att klara av att suga upp luften från så långt ovanifrån. Fördelen med en inbyggd takfläkt är att ditt kök kommer få mer utrymme och en otroligt luftig känsla.

I köksbänken. En bänkmonterad köksfläkt är ett alternativ för en modern inbyggd känsla. Även detta är ett smart alternativ när du har en köksö. Fläkten är inbyggd i skåpet under bänkskivan och syns därför endast när den används. Med en knapptryckning stiger fläkten upp för att effektivt suga upp ångor och fett från spisen.

Fjäråskupan är en återförsäljare av snygga och effektiva köksfläktar anpassade för olika typer av ventilationssystem. Där är varje kupa unik och all design och tillverkning sker för hand, på plats i den egna fabriken utanför Göteborg. Välj bland inbyggda, vägghängda, takmonterade, skåpsmonterade och frihängande alternativ på köksfläktar. All med högsta kvalitet i fokus.