Liten guide till magasinering i Stockholm

Det är lätt att samla på sig en massa saker i form av möbler, tavlor, böcker och kläder. Det bästa vore kanske om vi varje gång ska köpa något nytt även skänker eller säljer något vi har. Men riktigt så fungerar det ju inte. Vi fyller lätt våra vindsförråd och källarförråd med prylar. Bor du exempelvis i Stockholm så finns det kanske inte särskilt mycket förrådsutrymme.

Allt du samlar på dig tar plats och det kan därför vara en god idé att använda sig av magasinering i Stockholm. Du hyr alltså ett utrymme externt där du kan ha dina prylar under tiden ー perfekt om du inte använder vissa plagg, prylar eller möbler, men inte vill göra dig av med dem.

Andra anledningar till att magasinering i Stockholm kan behövas är om du exempelvis ska flytta, resa bort eller hyra ut din lägenhet i andra hand.

Vilken flyttfirma ska jag anlita för magasinering i Stockholm

Så vilken flyttfirma för magasinering i Stockholm ska du välja då? Det finns såklart många olika alternativ, speciellt i Stockholm.

Vi har några punkter som kan vara bra att tänka på:

Uppvärmda rum – säkerställ att magasinet är uppvärmt och isolerat för att undvika att dina saker blir förstörda eller fuktskadade. Det är speciellt viktigt om du exempelvis ska magasinera ett piano som annars kan bli skadat.

Säkerhet – kolla upp hur magasinet skyddas mot inbrott. Vissa lokaler är videoövervakade och larmade eller har till och med vakter som patrullerar i området som en extra säkerhetsåtgärd. Undersök även hur lokalerna skyddas mot brand och vattenläckor.

Pris – försäkra dig om en prisvärd magasinering genom att välja ett lagom stort förråd för dina behov, gärna en bit utanför centrum. Faktorer som styr priset är oftast storlek på utrymmet, hur säkerheten är och vart någonstans lokalen befinner sig. Oftast blir det billigare ju längre från centrum du kommer.

Alla lokaler har ju sina egna villkor för magasinering i Stockholm. Om det är något speciellt du funderar över eller vill ha magasinerat är det kanske ändå bäst att höra av sig till firman direkt. En flyttfirma för magasinering i Stockholm kan ofta även hjälpa dig med packning och transport.

Vad kostar det?

Det finns många firmor som sysslar med magasinering i Stockholm, läs på om vilka som kan passa dig och dina behov bäst. Det brukar inte heller finnas någon gräns för hur mycket som kan magasineras. Vissa vill bara förvara en flyttlåda och vissa vill flytta in ett helt bohag. På vissa firmor betalar du för hela utrymmet och på andra ställen betalar du bara för den plats som används. Så om du inte har så mycket prylar så behöver det inte bli en så stor kostnad för dig. En flyttfirma för magasinering i Stockholm brukar också erbjuda att du får se lagerlokalen innan du har bestämt dig.