Montera en pooltrappa och ge din pool ett lyxigare utseende och en lättare entré

Montera en pooltrappa | Nyhetsgram
En riktig trappa i poolen gör det inte bara enklare att kliva i och ur vattnet, den förhöjer även poolens utseende rejält och ger entrén en pampig och lyxig känsla. Men att välja ut trappan kan kännas svårt, det finns många varianter att välja bland. Du kan dels välja bland olika storlekar och former men även bland många prisklasser. Hur du monterar en trappa beror på vilken typ du väljer. Vissa byggs när poolen installeras, andra sänks ner i efterhand och hålls nere med tyngder. Snyggast brukar det bli om du väljer en pooltrappa i en form som matchar poolen. Bland annat kan du välja bland hörntrappor, gaveltrappor och halvrunda trappor.

Ta hjälp från erfarna montörer

När du ska montera fast din trappa i poolen kan det vara enklast att anlita en skicklig montör som utför monteringen åt dig. Då slipper du bekymra dig över att göra fel, något du i allra högsta grad vill undvika när det kommer till vatteninstallationer. En montör kan hjälpa dig med fastmontering av en trappa, oavsett om du har en poolvägg i betong eller glasfiber. Att montera en pooltrappa kräver noggrannhet, du vill ju gärna att trappans ska ligga fint i förhållande till väggarna. Även höjden på det översta trappsteget och det lägsta ska smälta in fint mot sargen och poolgolvet.

Trappa och stege

Beroende på hur stor din pool är och hur du oftast gillar att använda den kan det finnas stora fördelar med att både installera en trappa men även en stege. Trappan har stora fördelar eftersom det dels är lättare att kliva i poolen, särskilt för äldre och barn, men den fungerar även som en trevlig sittplats. Kanske vill du inte simma utan endast svalka dig lite från sommarsolen. Då kan du sätta dig på trappan. En stege är också bra eftersom det är lätt att ta sig upp, särskilt om det är många som badar samtidigt. Kanske sitter ni vuxna på trappan och njuter av avkopplingen medan barnen skojar och leker. Då är det perfekt med en separat stege som barnen kan gå upp via när de hoppar i och ur poolen.

Andra smarta pooltillbehör

När din nya pool äntligen är på plats är det dags för det riktigt roliga – att sätta din personliga prägel. Med olika tillbehör som belysning, en snygg liner och snygga sarger kan du genast ge din pool ett snyggare utseende. Även mer praktiska tillbehör som poolrobotar, automatiska poolskydd och vattenreningsprodukter är såklart smart att investera i.