Planera dagkonferens – vad behöver du tänka på?

Planera dagkonferens - vad behöver du tänka på? | Nyhetsgram

Funderar du och dina medarbetare på att anordna en dagkonferens i Skåne? Vilken bra idé! Många som anordnar konferenser lägger dem ofta över flera dagar för att hinna med så mycket som möjligt och samtidigt locka deltagarna med en härlig hotellvistelse. Detta kan dock bli otroligt kostsamt och för många är det också svårt att medverka mer än en dag på grund av att vardagen kommer emellan. Satsa i stället på att anordna en dagkonferens för att spara både pengar och för att locka fler personer att delta. Det är dessutom lättare att bokföra en dagkonferens än en konferens som sträcker sig över flera dagar eftersom det finns många regler och riktlinjer att följa.

Med lite planering kommer du kunna göra eventet precis lika innehållsrikt som en flerdagarskonferens, samtidigt som det finns utrymme för både allvar och underhållning. Skåne erbjuder dessutom en mängd fina alternativ för lokaler med både mötesrum och tillgång till restaurang, vilket gör att du enkelt kan hitta något som passar för just din verksamhet. Fortsätt läs för att få med dig några smarta tips och råd innan ni sätter igång att börja planera er dagkonferens i Skåne!

Hitta en lokal som passar dina behov

Börja med att titta runt efter konferenslokaler i din närhet för att skapa dig en uppfattning om vad som finns tillgängligt och vilka faciliteter och bekvämligheter de olika alternativen erbjuder. Fundera på vad som är viktigast just för ditt företag och det evenemang ni planerar att bjuda in till. Kanske räcker det med ett enkelt mötesrum för ett kund- eller styrelsemöte, medan en större dagkonferens eller föreläsning kanske kräver stora rum, teknisk utrustning och tillgång till bar och restaurang? 

Boka konferenslokal i tid

Det är också viktigt att tänka på att boka lokal för er dagkonferens i tid! De bästa och populäraste alternativen kan vara uppbokade en lång tid framåt och därför gäller det att få detta klart så fort ni bestämt er för vilket ställe som passar er bäst. Ta kontakt med företaget som hyr ut konferenslokalen och undersök om de erbjuder några attraktiva konferenspaket och om de kan hjälpa dig med mat eller att beställa catering om det behövs. Med rätt hjälp kommer processen och planeringen kräva betydligt mindre tid av dig som du i stället kan lägga på kärnverksamheten.

Planera för ett bra upplägg

En av de viktigaste sakerna för att lyckas med en konferens är att lägga ner mycket tid och planering på schema och upplägg. Detta för att få ut så mycket som möjligt av dagen och att lyckas framföra det syfte som ligger bakom konferensen. Ett tydligt och strukturerat schema är också viktigt för att bokföra en dagkonferens på ett korrekt sätt och säkerställa att kostnaderna kan bli skattemässigt avdragsgilla.