Presskoppling – en modern och innovativ lösning som ökar säkerheten och hållbarheten

Presskoppling - en modern och innovativ lösning som ökar säkerheten och hållbarheten | Nyhetsgram

I stor utsträckning har den nutida tekniken för presskoppling ersatt de klassiska tjänsterna som svetsning, lödning och gängskärning. För att rör- och kopplingssystem ska bibehålla och öka hållbarheten och säkerheten är det viktigt att marknaden, regelverken och tekniken ständigt försöker utvecklas och förbättras. Det finns flera fördelar med att välja ett system för presskoppling istället för ett rörsystem med lödkopplingar, framförallt är säkerheten markant större med den här lösningen eftersom den inte alls utgör någon brandfara. Dessutom är det både effektivare och enklare att utföra en reparation eller installation.

Arbete med rörsystem med lödkopplingar går inte att utföra om det fortfarande finns vatten kvar i rören, lödning är helt omöjligt att utföra vid sådant läge. Presstekniken gör det möjligt att utföra arbetet även om rören inte är helt tömda. Den nya tekniken kan sparar också mycket genom att inget förarbete krävs, inget dyrt brandskydd behövs och dessutom fungerar tekniken på alla typer av rörsystem inom de vanligaste områdena – dricksvatten, värme och gas.

Mindre verktyg vid presskoppling

Genom att snabbt pressa kopplingarna istället för att använda sig av lödning av rörsystem minskar också det förarbete som brukar krävas. Beroende på dimension, är tekniken upp till 50 % snabbare än klassisk lödning. I takt med att tekniken går framåt följer även verktygen efter och de enda verktyg som behövs vid presskoppling är rörsystem Profipress och Megapress. Rörsystem Profipress är ett presskopplingssystem som består av koppar och rödgods, detta rörsystem har blivit ett vanligt val inom rörsystem och VVS reservdelar. Megapress har en innovativ funktion som är läckageindikator, läckage kan snabbare upptäckas och åtgärdas med hjälp av den här funktionen.

Vilket material som rörsystemet bör vara tillverkad av, beror på vilket användningsområde systemet ska installeras i. Olika material passar bättre för att öka de optimala förutsättningarna för varje område – dricksvatten, värme eller gas. Till exempel passar rostfritt stål bättre till känsliga dricksvatten- och blandinstallationer medans koppar anses vara ett äkta allround-material och täcker många användningsområden.

Att köpa tjänster inom presskoppling och verktyg

Kunskap och kvalitet behöver vara viktiga egenskaper för maximal säkerhet och hållbarhet, vid funderingar på att köpa tjänster inom presskoppling och verktyg kan det vara en idé att kolla upp tidigare recensioner och omdömen. För att riktigt få insikt i kvaliteten kan det vara fördelaktigt att kika på kunder som har använt företagets VVS reservdelar och tjänster en längre tid, exempelvis några år. Bra kommunikation är också en viktig faktor för ett gott samarbete mellan kund och VVS-företag och för att arbetet ska uppnå det önskade resultatet. Företag som säljer VVS-lösningar erbjuder ofta paketlösningar som täcker hela behovet vilket kan spara både pengar och krångel eller strul med flera samarbeten och leverantörer. Det kan därför vara en idé att samla allt hos samma företag.