Så hittar du en riktigt bra pooltillverkare som både är pålitlig, kunnig och skicklig

Bästa pooltillverkaren | Nyhetsgram

Föreställ dig att du hade en pool hemma. Tänk vad skönt det skulle vara att ta sig ett svalkande morgondopp en solig dag i augusti, eller att bjuda hem vännerna på poolparty. Drömmen kan bli verklighet. Här finns bra tips för hur du hittar en bra tillverkare för din pool.

Steg 1 – vilken pooltyp är du ute efter?

För att du ska kunna hitta den bästa pooltillverkaren behöver du först och främst bestämma vilken typ av pool som du är intresserad av. Kanske vill du ha en mindre pool? Eller en lång swimmingpool för motionssim? Olika företag specialiserar sig på olika produkter. Om du vänder dig till ett större poolföretag kan de oftast bygga såväl mindre som större pooler och även i olika former. Men förutom att du bör bestämma storlek och hur du ska använda poolen bör du även fundera på vilket material den ska vara gjord av.

Steg 2 – material

Vanligtvis tillverkar man pooler av antingen glasfiber, polystyrenblock med liner, tryckimpregnerat trä eller i stål. Även gjutna betongpooler är vanligt. Alla de olika materialen har olika för- och nackdelar, samt olika prisklasser. Vad många gillar med exempelvis glasfiberpoolen är att den är smidig att installera då den kommer färdigtillverkat i ett stycke. Nackdelen med glasfiber är att pooltypen kräver riktigt bra dränering för att den ska hålla. För dig som vill bygga pool av hög kvalitet bör du anlita en pooltillverkare som utför byggen av stålpooler. En pool i stål tillverkas genom att man bygger upp själva poolen av antingen rostfri plåt eller varmförzinkad plåt, konstruktionen byggs direkt på en platta i gjutet utförande men kan även byggas på ett dränerat material.

Steg 3 – bygglov

Innan du anlitar ett poolföretag och börjar att bygga din pool behöver du först och främst kolla upp om bygglovs krävs. Bygga pool med bygglov är oftast inte något som behövs då poolen i sig inte stör omgivningen. Däremot kan det vara som så att du behöver bygglov för säkerhetsanordningar runt själva poolen, som ett plank eller en mur. Med andra ord är det bäst att kolla upp vad som gäller innan du sätter igång.

Steg 4 – anlita ett professionellt företag

Idag finns det många stora poolföretag som kan hjälpa till med ditt poolbygge, men innan du kontaktar ett företag är det bra att jämföra några olika aktörer först. Jämför priser genom att begära offert. Kontrollera även recensioner, detta är ovärderligt för att få en känsla för kundbemötandet. Lycka till!