Spara plats med snygga spiraltrappor inomhus

spiraltrappa inomhus

Oavsett om du behöver en ny trappa till lägenheten, kontoret eller den lilla fritidsbostaden kommer en spiraltrappa vara ett bra alternativ. Den är både snygg, yteffektiv och säker. En spiraltrappa tillverkas i t.ex. stål eller trä, eller i en kombination av dem båda. De har en kompakt design centrerad runt en pelare i mitten. Tittar du på den ovanifrån skulle den därför bilda en perfekt cirkel. Det göra att den kommer ta lika mycket plats, oavsett hur hög den är. Genom att ta hjälp av trappspecialister som ägnar sig åt både renovering och nybyggnation kommer du kunna erbjudas både moderna och klassiska utseenden. Välj ett räcke som passar bra ihop med resten av inredningen i hemmet. För utomhusbruk passar spiraltrappor i galvat stål med steg i gallerdurk utmärkt och kan då fungera som utrymningstrappa.

Nätt och luftig design

Tycker du att en rak, L-formad eller U-formad trappa kan kännas tung eller klumpig kommer en spiraltrappa vara ett bra alternativ för dig. Spiraltrappor inomhus är betydligt slankare och har inte ett lika dominerande intryck. De smälter in sömlöst med resten av miljön och ger ett nätt och luftigt utseende. Med det sagt behöver det inte betyda att de inte kan fungera som en snygg inredningsdetalj. En ståltrappa kommer ge ett coolt utseende till ett hem i industriell stil medan en spiraltrappa i trä passar bra tillsammans med en lantlig inredning. Genom att du själv kan välja handledare och räcke kommer du kunna skapa det utseende som passar ihop med din stil och personlighet.

Ett säkert alternativ

Kanske tänker du att spiraltrappor är mindre säkra och svårare att gå i? Det behöver inte stämma om de är konstruerade på rätt sätt och monterade med säkra trappsteg och räcken. Dessutom är det större chans att du hinner få ett grepp om handledaren i och med att utrymmet oftast är mindre än på en rak trappa. Även om monteringen av en spiraltrappa inomhus är relativt enkel är det en bra idé att ta hjälp av ett professionellt företag som kan hjälpa dig med detta. Det gör att du kan känna dig trygg och säker på att den sitter som den ska och erbjuder en stabil och trygg känsla för alla som kommer använda den.

När du väl fått din nya snygga spiraltrappa på plats är det bara kvar att dekorera omgivningen på ett sätt som får den att smälta in på ett sömlöst sätt. Sätt upp personliga tavlor på väggarna intill och placera ut några gröna växter där trappan börjar och slutar så kommer du få den att framhävas lite extra snyggt. Efter det är det bara att njuta av din nya, moderna, platseffektiva trappa.