Sugen på ny köksinredning? Hämta härlig inspiration och idéer i denna guide!

Köksinredning eller hämta inspiration | Nyhetsgram

Köket är ett av hemmets viktigaste rum. Det är där du lagar all din goda mat, det är där du och familjen samlas efter en dag i skola och på jobb och det är där många av livets mest spännande och djupaste konversationer äger rum. Självklart ska det då vara inrett på ett sätt som bjuder in till allt detta och som gör att det blir en plats du längtar till efter en lång och stressig dag.

Den här guiden kan du ta fram vid de tillfällen du känner för förändring eller bara vill piffa till ditt kök lite extra. Den innehåller nämligen enkla tips på hur du kan förbättra din köksinredning och ge hemmets hjärta den kärlek det förtjänar.

Tänk less is more

Det är lätt att falla för alla små prylar och fina inredningsdetaljer som finns tillgängliga ute i butikerna, men det är också lätt hänt att det går överstyr. Alltför många detaljer kan skapa ett rörigt och ostädat intryck i köket och gör dessutom att det blir svårare att hålla rent på köksbänkar och bord. Försök därför hålla ytorna rena från onödiga inredningsdetaljer och prydnader och låt bara de allra viktigaste sakerna stå framme.

Skapa atmosfär med färg

Visst är det fräscht med ett vita väggar och ljust kakel, men för att inte få en alltför steril och opersonlig känsla kan det vara en smart idé att addera lite färg i din köksinredning. Hämta gärna inspiration från magasin eller inredningsbloggar för att se hur de har fått det att fungera på ett bra sätt. Tänk på att färgen inte behöver sitta på väggarna eller köksluckorna, utan kan lika gärna komma i form av coola köksapparater eller färgglada dynor på köksstolarna.

Färska blommor

Vackra buketter och snittblommor kan lysa upp ett helt hem. De är därför en lika viktig del av din köksinredning som ett modernt matbord eller ett snyggt golv och kommer göra dig lika glad varje gång du kliver in i rummet.

Lek med speglar

Ett vanligt sätt att skapa intrycket av ett rymligare rum är att använda speglar i inredningen. Detta fungerar såklart även i köket och adderar dessutom en personlig och unik touch. Perfekt om du har ett litet eller mörkt kök som skulle må bra av några extra dimensioner!

Måla om köksskåpen

Vill du göra en lite mer drastisk förändring i köket är ett hett tips att måla om köksskåpen. I stället för att köpa helt nya skåp eller luckor kan du alltså låta dem målas om, antingen i samma färg för ett uppfräschat utseende eller i en helt ny kulör om du önskar en större förändring. Ta hjälp av ett företag som sysslar med renovering och köksinredning eller hämta inspiration och tips på hur du själv kan måla om köksskåpen på nätet.

Ta hjälp av ett företag som sysslar med köksinredning i Stockholm

Har du varken tid, kunskap eller inspiration till att på egen hand förändra utseendet i ditt hem finns det många företag som kan hjälpa dig. Kontakta ett företag som erbjuder hjälp med köksinredning i Stockholm och låt dem ta fram en plan för att uppfylla just dina önskemål och förväntningar.