Tänk på detta när du ska välja logistikpartner för att skicka dina paket

välj en rätt logistikpartner för att skicka dina paket

För dig som äger en onlineshop eller arbetar inom en bransch där du ofta behöver skicka paket är det viktigt att välja rätt logistikpartner. Alltså det företag som hjälper dig att skicka dina paket och varor till den slutgiltiga mottagaren. Ett stort och varierat utbud i din webbshop eller en riktigt bra layout på webbplatsen är såklart både roliga och viktiga delar av en blomstrande verksamhet med nöjda kunder, men lika viktigt är arbetet bakom de synliga delarna av ditt företag. Till exempel hanteringen och frakten av dina varor. Här gäller det att välja det bästa logistikföretaget och transportörerna för att skicka dina paket till ett bra pris.

Jämför bland olika företag för att hitta rätt alternativ för dig

Att välja rätt logistikpartner är en av de viktigaste sakerna du bör fundera över när det kommer till ditt företag. Att varorna levereras snabbt och säkert till dina kunder ger dem ett bra första intryck över hela din verksamhet, vilket är otroligt viktigt för att både fånga nya kunder och behålla de nuvarande. Om du inte använder rätt transportör för din fraktprocess kan både din kundlojalitet och försäljning påverkas negativt. Nedan följer några av de punkter du bör ha i åtanke när du ska välja logistikpartner:

  • Vilka typer av gods kan företaget hantera?
  • Vart kan du skicka ditt gods?
  • Hur ser tidigare kunders erfarenhet av företaget ut?
  • Håller de sina leveranstider?
  • Är det enkelt att spåra paketet?
  • Finns det en bra kundservice tillgänglig om det skulle uppstå problem?

Fundera över dessa frågor för att hitta en partner som fungerar för just din verksamhet. Det är viktigt att alla bitar fungerar för att få en bra helhetstjänst.

Se till att de kan erbjuda dig en helhetslösning

Med det sagt är det otroligt viktigt att välja det bästa logistikföretaget för din e-handel och företagsfrakt. Och viktigast av allt – se till att de har tillgång till branschens bästa transportörer för att du ska kunna känna dig trygg i att varorna levereras snabbt och säkert. Fokusera inte bara kostnaden, utan titta på helhetsbilden. Vilka lösningar erbjuder företaget? Kan du skicka paket inom eller utanför EU? Är det lätt att spåra sitt paket? Vad händer om något skulle hända under transporten? En hög servicekvalitet är också av yttersta vikt när du behöver svar på dina frågor och funderingar. Alla delar är viktiga för att få en kvalitativ helhetslösning.