Tips för när du ska välja företagscatering i Stockholm

Tips för när du ska välja företagscatering i Stockholm | nyhetsgram.se

Att välja cateringfirma för ditt företagsevent skiljer sig faktiskt inte så mycket från processen att försöka anställa en ny anställd. Du måste kontrollera deras referenser, deras betyg, studera arbetsprover och tillslut testa deras förmågor. Att hitta rätt företag att samarbeta med är av yttersta vikt för att inte förstöra ditt företags image och rykte, särskilt om du planerar att bjuda in viktiga kunder till eventet. Nedan följer därför en mängd smarta tips på hur du ska tänka när du väljer företagscatering i Stockholm.

Tänk på helheten

Olika tillfällen kräver olika typer av catering. Ibland räcker det med lätta, men spännande, tilltugg medan det i andra sammanhang passar bättre att servera en flådig trerättersmeny. Välj därför en cateringfirma som kan hjälpa dig med innovativa och kvalitativa alternativ oavsett event. Erfaren och kunnig personal vet hur man skapar en balanserad och välsmakande meny och vilka rätter som passar bäst för tillfället. Kanske har ni ett speciellt tema eller en lokal som passar bättre med en viss typ av mat? Försök att skapa ett helhetskoncept i alltifrån mat, musik, dekoration och aktiviteter.

Boka ett möte

Precis som att lokalen och eventtypen spelar roll gällande vilken mat som passar så måste även årstiden beaktas. Starka rätter passar till exempel bra för vintern medan sommarevenemang går hand i hand med lätta och uppfriskande smaker. Innan ni bestämmer er för vilken företagscatering ni ska använda er av är det bra att boka in ett möte för att provsmaka maten och upplägget. På så sätt kan du känna dig säker på att du verkligen väljer något med hög kvalitet och som passar in med företags image. Gå även igenom hur hela processen kommer gå till och att de kommer kunna hjälpa till på plats med att ställa fram maten eller kanske till och med kunna servera den. Försök att vara så exakt som möjligt när du presenterar dina idéer och önskemål eftersom det kommer hjälpa företaget att få en så bra uppfattning som möjligt av vad du förväntar dig. En bra cateringsfirma med företagscatering kommer också kunna ge egna tips och idéer om hur du kan lyfta eventet och göra det ännu bättre. Perfekt om du fastnat i gamla tankemönster och behöver lite extra inspiration.

Om du bestämt dig för att hyra in en cateringfirma för ditt nästa företagsevenemang är det alltså en bra idé att följa tipsen ovan. Gör dem gärna i följande ordning för att inte spendera onödig tid eller pengar:

  • Kontrollera företagets erfarenhet och tidigare referenser.
  • Fundera på vilket typ av event du ska hålla och ha omständigheter som lokal och årstid i åtanke.
  • Boka ett möte med cateringfirman för att presentera dina idéer och önskemål.
  • Lyssna på vad företaget har att komma med för förslag.
  • Gör en avsmakningsmeny för att säkerställa kvaliteten på maten.
  • Ha kul på eventet!