Tips på hur du väljer en säker och flexibel inredning till din arbetsbil

interiör för din bil|Nyhetsgram

Inom service- och hantverkaryrken är det viktigt att hålla ordning och reda i skåpsutrymmet på bilen. Detta för att ge både ökad effektivitet och säkerhet. Genom att lägga lite extra tid på smarta hyllsystem och en genomtänkt inredning till din arbetsbil kommer du få det betydligt enklare att hitta de verktyg och delar du är ute efter, och inte minst ger du ett mycket proffsigare intryck.

Hantverkarbilen är målarens, rörmokarens, elektrikers eller snickarens arbetsplats och när du tänker så är det lättare att förstå varför inredningen är så viktig. Likaväl som ett vanligt kontor bör vara ergonomiskt och säkert ska även skåpet på en arbetsbil vara det. Vad ska du då tänka på när det är dags att välja ut en ny inredning? Först och främst måste du anpassa det till de specifika behoven och vilken typ transportbil du kör, samt att dessa två faktorer kan mötas. Nedan följer en rad tips som kan vara nyttiga för dig som planerar ny inredning till bilen.

Säkerheten först

Något som är otroligt viktigt är att du monterar allt enligt instruktioner och säkerhetsföreskrifter. Skulle det utföras fel kan redskap fara runt och skåpsluckor öppnas och stängas när du kör vilket innebär en stor säkerhetsrisk. Se även till att du köper inredningen till din arbetsbil hos en seriös leverantör för att vara säker på att du får krocktestade produkter. Vid en krock kan felmonterad inredning innebära förödande konsekvenser. Tänk också smart när du placerar dina verktyg och reservdelar och låt de tyngre grejerna förvaras på låg nivå. Ett annat bra tips är att förvara en eventuell stege på undersidan av taket i stället för ovanpå. Sitter stegen på utsidan är risken stor att den blir stulen och i stället kan du dra ut den genom bilens bakdörr.

Som tidigare nämnt beror alltså typen av inredning på vilken bil du kör samt vilka krav ditt arbete ställer. För att vara säker på att inte missa viktiga detaljer rekommenderas du starkt att ta in offerter från seriösa leverantörer. På så sätt får du ett hum om vad som finns på marknaden, och vill du inte montera inredningen själv finns det mängder av standardlösningar anpassade för olika bildmodeller.

System Edström är en erfaren leverantör och montör av bilinredning. Via dem kan du få hjälp med en skräddarsydd lösning för din arbetsbil. Oavsett om du vill köpa inredning och montera den på egen hand eller om du vill få hjälp med montering av deras proffsiga personal finns de där för att hjälpa dig, helt anpassat efter ditt behov och bilmodell.