Välkomna gästerna med en snygg och genomtänkt halldekoration i ditt hus

Inredning för hall | Nyhetsgram

Att alla önskar sig en praktisk och trevlig entré till hemmet kan tyckas självklart. Det utrymmet är ju det första man möts av när man stiger in. Dessutom fungerar det ofta som en sluss mellan kölden utanför och värmen inne, (ibland även tvärtom naturligtvis). Har du en rymlig kåk, har du kanske både en fin-entré för gäster och en grov-entré där leriga ridstövlar, galonbyxor och golfbag förvaras. Vad är det då som bör vara på plats för att du ska få till en fungerande och fin hall?

Din stil och rummets begränsningar

I många fall finns det likheter mellan hur du klär dig och hur du inreder hemma. Färger, material och accessoarer ger en vink om hur du vill uppfattas. Kör du på den klassiska stilen, är du märkes-inriktad eller har du fokus på att din bostad ska andas en snygg moderna hus inredning? En entré med målad träpanel och brädgolv, med svarta smideskrokar för jackorna, ger såklart ett helt annat intryck än gyllene tapeter, orientaliska mattor och garderober med spegeldörrar. En bostad är ju också försedd med vissa förutsättningar. Storleken på rummet, kopplingen till de andra utrymmena och saker som trappor, utanför eller inne i huset, och ytterdörrens placering sätter vissa ramar. Var också uppmärksam på hur inne och ute hänger ihop. Kanske kan du hänga på en glasveranda eller bygga ut trätrappan till en altan? Där talar vi om stora satsningar och betydande summor, men det finns ett antal rätt enkla och roliga förändringar du kan göra med halldekoration för ditt hus också.

Säsongsanpassa din entré

Knacka på, ringa i en klocka eller använda dörrkläpp? En praktisk detalj som kan vara avgörande för hela intrycket är ytterdörren eller porten. Var försiktig med att ändra på den om du inte måste. Dörrens design är ofta pricken över i, och anger i vilken epok ditt hem är byggt. Å andra sidan, att förändra den här delen är såklart helt nödvändigt många gånger, för att spara energi, få en tryggare och säkrare port, eller skapa en rolig kontrast till resten av byggnaden. Under de olika årstiderna finns alla möjligheter att pynta med en hall dekoration, både på utsidan och inomhus. Julens lingonriskrans har utvecklats en hel del genom åren och du kan få den i vilken färg och stil som helst. Under resten av året är det många som gillar robusta, naturinspirerande utsmyckningar, eller keramik. Stora krukor med plantor eller blommor är ganska oöverträffat. Där får du både färgklickar och möjlighet till en personlig stil för dig och familjen. Titta också ner på golvet eller marken utanför huset och fundera på hur du kan använda mattor för ett roligare uttryck och omväxling på ett smidigt sätt. Välkommen in!