Vad är Vallejo-färg och vad kan den användas till?

Vallejo färg | Nyhetsgram

Gillar du att pyssla och måla har du antagligen hört talas om Vallejo och deras färg. Företaget Vallejo kom till i New Jersey, USA år 1965. Under de första åren fokuserade man främst på tillverkning av färger för tecknade filmer, men under nittiotalet började företaget introducera en hel rad nya produkter. Dessa färger var anpassade för hobby- och modellmålningar och de blev faktiskt den första specialisten inom just akrylfärger. Idag kan man hitta färger för tre huvudsakliga områden – Fine Arts, Dekorative Arts och Model Paints. Alla med fokus på kvalitet och skapande. En riktig storsäljare är dock Vallejo Model Color, vilket är en serie innehållandes 223 stycken högpigmenterade akrylfärger anpassade för modeller och miniatyrfigurer.

Vellejo Model Color

Det här är ett gäng färger som fungerar på alla typer av ytor, men är särskilt anpassade för att fästa på plast och polyester. Färgerna har tagits fram tillsammans med några av de bästa modellmålarna runt om i världen och innehåller samma permanenta pigment som används i kvalitativ konst. Konsistensen lämnar inga spår av borststrån efter sig och ger därför en otroligt jämn yta. Ett tips när du ska måla dina modellfigurer är att använda en blöt borste och sedan applicera Vallejo färg set i flera lager. På så sätt kommer du kunna uppnå djup och vackra skuggor. Skulle du råka göra fel kan du enkelt korrigera dem med hjälp av lite vatten eller alkohol. Färgen torkar matt och är resistent mot vatten. Komplettera gärna med andra färger eller glazer för ett riktigt snyggt resultat.

Besök en hobbybutik med brett sortiment av Vallejo färg

Oavsett om du redan har en samling med färger från Vallejo och vill komplettera med nya, eller om du är total nybörjare inom modellmålning och ska börja från noll så gäller det att hitta en återförsäljare med brett sortiment. På så sätt kan du vara säker på att få ett bra pris och kunna hitta just den färg som du är ute efter. Med Model Color och andra serier serier kommer du att kunna hitta rätt färg för just ditt projekt – oavsett om du är nybörjare eller expert. Där finns modellfigurer från kända varumärken såsom Noch, Preiser och Schulcz. När du sedan har valt ut de modeller som du tycker känns intressanta är det bara att börja måla.