Vad är en kompletterande inkomstförsäkring?

Vad är en kompletterande inkomstförsäkring? | Nyhetsgram

En kompletterande inkomstförsäkring är för dig som redan besitter en inkomstförsäkring från ditt fackförbund, men där försäkringen antingen inte försäkrar hela din lön eller enbart under en kort period. 

En kompletterande inkomstförsäkring är precis som det låter. Den kompletterar din nuvarande inkomstförsäkring för att du ska kunna försäkra större delar av din lön under en längre tid vid ofrivillig arbetslöshet. 

Varför är en kompletterande inkomstförsäkring nödvändigt?

Vissa fackliga inkomstförsäkringar har ett maxbelopp för hur stora löner man kan försäkra, såväl som ett max antal dagar för att få ersättning. I sådana fall är det en god idé att investera i en kompletterande inkomstförsäkring för att maximera din ersättning vad gällande både antalet ersättningsdagar såväl som beloppet.

När bör jag teckna en kompletterande inkomstförsäkring?

Om minst ett av nedan kriterier stämmer in på dig bör du överväga att teckna en kompletterande inkomstförsäkring för att säkerställa din inkomst om du skulle bli av med ditt jobb:

  • Din nuvarande inkomstförsäkring erbjuder en ersättningstid kortare än 300 dagar. 300 dagar är den lagstadgade maximala ersättningstiden. Har du en inkomstförsäkring på mindre än 300 dagar kan du utöka den med en kompletterande inkomstförsäkring.
  • Din nuvarande inkomstförsäkring ersätter inte hela din lön. Fackliga inkomstförsäkring har i vissa fall ett maxbelopp för hur hög lön du kan försäkra. Har du en högre lön än maxbeloppet kommer du inte få ut 80% av din lön. Du gynnas av en kompletterande inkomstförsäkring genom att du kan vara säker på att du faktiskt får ut den ersättning du behöver.

Teckna en kompletterande inkomstförsäkring och få den ersättning du förtjänar

Du gynnas av en kompletterande inkomstförsäkring genom att kunna säkra den ersättning du behöver för att du inte ska behöva oroa dig för pengaproblem. En annan fördel med en kompletterande inkomstförsäkring är att de kan tecknas till ett relativ tr lågt pris då de enbart agerar som ett komplement till din nuvarande inkomstförsäkring. 

Teckna en kompletterande inkomstförsäkring idag.