Vad kostar det att anlita flyttfirma?

Går du i flyttankar och funderar över vad kostar flyttfirma? Då ska du definitivt fortsätta läsa den här artikeln. Här går vi igenom vilka faktorer som kan påverka priset för att anlita en flyttfirma, hur du kan få ner kostnaden och vad som är värt att tänka på när du köper den här typen av tjänst.

Många tror att det är dyrt att anlita en flyttfirma men det behöver inte bli en dyr affär. Här är några faktorer som kan påverka vad det kostar att anlita flyttfirma:

  1. Avståndet till din nya destination: Ju längre avståndet är, desto högre kommer kostnaden att vara. Flyttfirmor tar vanligtvis betalt per mil eller per kilometer.
  2. Storleken på din flytt: Ju mer saker du har att flytta, desto högre kommer kostnaden att vara. Flyttfirmor brukar ta betalt per kubikmeter eller per lastbil.
  3. När du ska flytta: Tidpunkten för din flytt speglar priset ー priset är oftast högre när många vill flytta som till exempel vid månadsslut eller under helger.
  4. Extratjänster: Om du behöver extratjänster som packning, montering/demontering av möbler eller flyttstädning kan detta öka kostnaden.
  5. Extra kostnader: Flyttfirmor kan också ta ut extra avgifter för trappor, hissar, parkeringsavgifter och liknande.

Fem sätt att minska kostnaden för din flytt

Så finns det något sätt att anlita en flyttfirma i Stockholm för privatflytt till ett lägre pris? Ja, det finns det. Det första rådet är att välja en flyttfirma i Stockholm för privatflytt som har F-skattsedel för då kan RUT-avdraget nyttjas vilket gör att hälften av arbetskostnaden dras av. (Se alltid efter om det pris som firman erbjuder är före eller efter att arbetskostnaden dragits av).
Här nedan kan du läsa fler sätt att få ner kostnaden för flytten.

  1. Planera i tid: Ju tidigare du börjar planera din flytt, desto mer tid har du att jämföra priser från olika flyttfirmor och att hitta de bästa erbjudandena.
  2. Undvik dyraste tiden: Flytt under veckoslut och högsäsong är vanligtvis dyrare än att flytta under veckodagarna och utanför högsäsong.
  3. Packa själv: Packa dina egna saker istället för att anlita en flyttfirma för att göra det åt dig, det kan minska kostnaden betydligt.
  4. Sälj eller skänk bort oönskade föremål: Gå igenom dina saker och sälj eller skänk bort det som du inte längre behöver eller vill ha, det kan minska vikten och mängden saker som ska flyttas.
  5. Undvik onödiga tjänster: Undvik att betala för onödiga tjänster som packning och montering/demontering av möbler om du kan göra det själv.

Att tänka på när du anlitar en flyttfirma i Stockholm för privatflytt

Det är inte bara viktigt att veta vad det kostar att anlita flyttfirma, det är också av stor vikt att veta att flyttfirman har nödvändiga försäkringar som täcker eventuella skador på lösöret, att de har F-skattsedel (som vi tidigare har nämnt) och att de har yrkestrafiktillstånd. Tänk på att ställa alla relevanta frågor när du kontaktar en flyttfirma för att fråga vad det kostar.