Planera för det osäker i framtiden med en loss of licence försäkring!

Planera för det osäker i framtiden med en loss of licence försäkring! | Nyhersgram

En loss of licence försäkring, även kallat certifikatförlustförsäkring är en specialförsäkring för piloter, flygledare, med mera vars yrken kräver ett godkänt medicinskt certifikat. Den kan tecknas antingen som en individuell loss of licence försäkring eller som en gruppförsäkring.

En loss of licence försäkring skyddar piloter och flygledare om de skulle förlora sitt medicinska certifikat. Om du på grund av t.ex. sjukdom eller skada inte längre får flyga lämnar försäkringen ersättning med ett engångsbelopp. Utbetalningen görs tidigast sedan förlusten av certifikatet bedöms vara permanent eller sedan din valda karensperiod löpt ut.

Varför du behöver en loss of licence försäkring

En sjukdom eller skada kan ha dramatiska effekter på en pilots karriär. Ett medicinskt tillstånd som i andra yrken enbart leder till en tillfällig nedsättning, eller har lite till ingen påverkan på deras förmåga att arbeta, kan enkelt resultera i en långsiktigt eller permanent oförmåga att arbeta som pilot. 

Det är i slutändan ditt yrke du spenderat kanske tusentals timmar på att arbeta som. När du inte längre kan/får utföra jobbet är du helt plötsligt tillbaka på ruta ett. När du förlorar din licens och du tvingas byta karriär kan din inkomst sjunka dramatiskt. 

Behöver man verkligen en loss of licence försäkring?

Ja.

Vi har alla en tendens att tänka i banorna “Det händer inte mig!”. Tyvärr är verkligheten sällan så simpel. Du kanske är i perfekt hälsa just nu, men vem vet vad som händer i framtiden? 

Med en certifikatförlustförsäkring får du en fallskärm (ursäkta ordvitsen) som förhindrar att du faller för långt och för hårt. 

Så sluta tänka att du är odödlig. Säkerställ en inkomst och en trygg vardag med en loss of licence försäkring idag. Det ger dig tiden att samla dig från en kanske traumatisk upplevelse från kanske en allvarlig sjukdom eller skada, såväl som faktumet att du inte längre kan jobba som pilot – ditt drömyrke sedan barnsben.

Vi lovar dig, precis som mamma alltid sa: “Du kommer tacka mig för de här råden i framtiden!”, så kommer du tacka oss för att du tecknat en certifikatförlustförsäkring när väl olyckan är framme. 
Kontakta ett försäkringsbolag snarast och teckna en loss of licence försäkring idag. Nuförtiden kan du till och med teckna dem snabbt och enkelt online på egen hand!