VVS-produkter av hög kvalitet är en förutsättning för lyckade projekt

VVS-produkter av hög kvalitet är en förutsättning för lyckade projekt |Nyhetsgram

Värme, ventilation och sanitet är en grundläggande del av dagens moderna samhälle. Vi förväntar oss att våra hem ska vara varma och bekväma, med tillgång till rent vatten och med fungerande avlopp, dusch och handfat. Detta sätter inte bara höga krav på byggföretagen utan även på företagen som tillverkar produkterna.

Ett VVS-system som passar

Det finns olika typer av system för VVS. Ett vanligt problem är att systemet antingen är överdimensionerat, vilket leder till överförbrukning, eller underdimensionerat, vilket leder till att systemet inte fungerar som det är tänkt. Att hitta ett system som passar kräver kompetens och erfarenhet från byggföretagen men även att det finns system tillgängliga som kan uppfylla de behov och krav som dagens moderna byggnader ställer på systemen.

Hitta passande leverantörer med goda referenser

För att hitta bra VVS-produkter gäller det att hitta en eller flera leverantörer som erbjuder det som behövs. Det finns olika leverantörer och tillverkare på marknaden att vända sig till. Det är väl värt att undersöka dessa ordentligt, det vill säga kolla upp hur framgångsrika de är, hur varierat utbud de erbjuder och vart deras produkter används tidigare. Referenser är a och o när det kommer till att hitta bra och tillförlitliga system, speciellt äldre referenser som kan ange hur ett system fungerar efter flera års användning.

Andra viktiga faktorer att tänka på

Innan du väljer en leverantör kan det vara värt att undersöka vissa faktorer, exempelvis hur kundsupporten beter sig, vilka VVS-produkter i deras katalog som du kan använda dig av och hur deras logistik fungerar. Många VVS-fabrikanter har sina fabriker utanför Sverige, vilket innebär att du antingen behöver köpa produkterna genom en återförsäljare som har allt i sitt lager eller att tillverkaren skickas sakerna direkt från fabriken. Om du ska beställa via en återförsäljare är det återförsäljarens logistiklösning som gäller. Försenade produkter kan snabbt leda till problem så det gäller att kolla upp hur de har skött tidigare leveranser. Om det är tillverkaren som ska skicka produkterna behöver du ha koll på hur tillförlitliga de är när det kommer till logistiken, samt hur lång tid leveransen kommer att ta.

Kommunikation är ovärderligt

En av de viktigaste faktorer, oavsett om du går via en återförsäljare eller en tillverkare, är förmågan att kommunicera på ett tydligt sätt. Det gäller både dig och den part du vänder dig till. Ju bättre ni kan kommunicera med varandra och förstå vad som önskas, desto enklare blir det för bägge att få samarbetet att fungera. Även en köp- och säljsituation är en form av samarbete trots allt.